logo
<< terugJe bent nu hier : Home > Samenwerking > Slim Opgewekt
zoeken
Zoeken in de site
Slim Opgewekt
<< terug

 

Slim Opgewekt

 

Als Quadraam-scholen werken we elke dag aan de ontwikkeling van onze leerlingen, zodat ze met een betrokken en duurzame houding de toekomst tegemoet gaan. Het is logisch dat we dan ook met een duurzame blik naar ons eigen vastgoed kijken. Er is al vaker de vraag gesteld of er zonnepanelen op onze schooldaken kunnen.

 

Om dit te onderzoeken gingen we begin dit jaar in gesprek met Slim Opgewekt. Deze Arnhemse organisatie specialiseert zich in het verduurzamen van scholen en verduurzaamde al 65 scholen in het primair onderwijs. Ze zijn enthousiast om Quadraam als eerste voortgezet onderwijs stichting te helpen. In juli is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 

 

Om de zonnepanelen op onze scholen financieel haalbaar te maken, is een zogeheten SDE+ subsidie nodig. Slim Opgewekt vroeg voor negen van onze locaties deze subsidie aan. Alle deze  subsidies  zijn toegekend! Dat terwijl landelijk slechts 20% van alle zonnepaneelaanvragen is gehonoreerd.

 

De subsidie is toegekend aan: Beekdal Lyceum, Olympus College, Candea College (Saturnus 1 & 3), Maarten van Rossem, Montessori College Arnhem, Symbion, Liemers Didam en Liemers Heerenmäten.

 

Door dit verduurzamingsproject bespaart Quadraam jaarlijks 900 ton CO2-uitstoot. Deze hoeveelheid staat gelijk aan de opname door 45.000 eiken waar een oppervlakte van maar liefst 158 voetbalvelden voor nodig zou zijn. Naar verwachting gaan de scholen straks elk jaar 1,3 miljoen kWh zonnestroom opwekken. Daarnaast wordt door middel van ledverlichting een jaarlijkse besparing van 300.000 kWh gerealiseerd.  

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen