logo
<< terugJe bent nu hier : Home > Scholen > Olympus College
zoeken
Zoeken in de site
Olympus College
<< terug

Olympus College (Arnhem)

Het Olympus College is een interconfessionele scholengemeenschap in Arnhem-Zuid voor mavo, havo, vwo en gymnasium. De meeste leerlingen worden direct geplaatst op het juiste niveau, maar er zijn in leerjaar 1 ook mavo/havo en havo/vwo klassen. Brugklassers kunnen kiezen voor het profiel Kunst en Cultuur of het profiel Sport.

Na het eerste jaar wordt een keuze gemaakt voor mavo, havo, vwo of gymnasium. Naast deze reguliere afdelingen heeft het Olympus College twee bijzondere afdelingen. Er is een afdeling voor hoogbegaafde leerlingen, OPUS. Deze afdeling maakt het mogelijk dat leerlingen versneld kunnen instromen vanuit het primaire onderwijs, mits zij een IQ-score hebben van 125 of hoger. OPUS biedt een speciaal vwo-curriculum.

Voor leerlingen die nog niet helemaal toe zijn aan de brugklas van het voortgezet onderwijs heeft het Olympus College het brugjaar Jan Ligthart. Dit is een regionale voorziening.

Het Olympus College onderscheidt zich op verschillende gebieden. Leerlingen kiezen voor het profiel Kunst en Cultuur of Sport. Daarnaast is het Olympus College een universum-β school. Dit betekent dat de aantrekkelijkheid van bètavakken wordt verhoogd. Verder zijn er uitwisselingen met diverse Europese landen en Amerika.

 

Voor studenten en potentiële medewerkers is het belangrijk dat zij zich alvast 

kunnen oriënteren op hun toekomstige stage- of werkplek. Vandaar dat vanuit het VOC/AOQ-project “Iedere school een uitdagende leeromgeving” een filmpje is gemaakt van de meeste Quadraamscholen rondom de vraag: “Valt hier nog wat te leren?” Het filmpje over het Olympus College is hieronder te bekijken.

 

Olympus College
Olympus 11
6832 EL Arnhem

T 026 3202870
www.olympuscollege.nl

 

het Olympus College 

 

 

Maarten van de Louw, Rector 

"Ruimte voor talent betekent voor mij leerlingen en personeel in hun kracht zetten door minder regels en meer creativiteit. Dat geeft energie". 

 

 

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen