logo
zoeken
Zoeken in de site
Lorentz Lyceum/Rivers International School
<< terug

Lorentz Lyceum (Arnhem)  

Het Lorentz Lyceum is een brede scholengemeenschap voor vwo, havo en de theoretische leerweg vmbo. De school heeft een duidelijk internationaal profiel. Internationalisering staat centraal in alle binnen- en buitenschoolse activiteiten. In het reguliere onderwijs wordt versterkt talenonderwijs aangeboden. Dit gebeurt middels een extra uur Engels in iedere klas en ondersteunende vakken (drama en maatschappijleer) in het Engels. Daarnaast is er een grote tweetalige vwo-afdeling (TTO) met meer dan vijftig procent van de lessen in het Engels ter voorbereiding op Engelstalige vervolgstudies aan hogescholen en universiteiten. Het Lorentz Lyceum is tevens Universum-volgschool en kent een grote uitstroom in de bètaprofielen.

 

Rivers International School Arnhem maakt deel uit van het Lorentz Lyceum. Rivers International School Arnhem verzorgt vanaf 1986 het volledig Engelstalige diplomaprogramma van ‘the International Baccalaureate Organisation’, dat wereldwijd toegang geeft tot alle universiteiten en hogescholen. Sinds 1 augustus 2005 is Rivers International School Arnhem volledig geaccrediteerd als IB-MYP school.

 

Meer info op de website van Rivers International School Arnhem. Klik hier

 

Voor studenten en potentiële medewerkers is het belangrijk dat zij zich alvast kunnen oriënteren op hun toekomstige stage- of werkplek. Vandaar dat vanuit het VOC/AOQ-project “Iedere school een uitdagende leeromgeving” een filmpje is gemaakt van de meeste Quadraamscholen rondom de vraag: “Valt hier nog wat te leren?” Het filmpje over het Lorentz Lyceum is hieronder te bekijken.

 

Lorentz Lyceum

Groningensingel 1245

6835 HZ Arnhem

 

T 026 320 2850

www.lorentzlyceum.nl

 

Lorentz Lyceum

Willem Zwart, Rector

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen