logo
<< terugJe bent nu hier : Home > Samenwerking > SBO
zoeken
Zoeken in de site
SBO
<< terug

 

SBO (Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt)

Snel en gemakkelijk toegang tot alle informatie over werken in het voortgezet onderwijs. Dit is iets wat de website 'Wordleraarinhetvo.nl' jou kan bieden. Met deze  site is de CAO-tafel VO erin geslaagd een realistisch beeld van het vak te schetsen. Bovendien scheelt de site potentiële leraren een hoop zoekwerk.

 

Tot voor kort moesten deze potentiële leraren surfend langs vele websites van meerdere organisaties op zoek naar informatie die voor hén relevant was. Met het oog op het dreigend lerarentekort, besloot de CAO-tafel VO dat dit moest veranderen. En dus kwam er een hele nieuwe site, die alle beschikbare informatie bundelt. Praktische stappenplannen en een eenvoudige quick-scan wijzen bezoekers van de website de weg naar de informatie die in hún situatie van belang is.

 

Met een aantal aansprekende filmpjes van ervaringsdeskundigen schets de situatie bovendien een goed, realistisch beeld van het vak. 'Uitdagend en leuk' staat bij het logo van de site. En zo is het maar net. Want het laatste wat de makers van de site wilden, was het vak te rooskleurig voorstellen. Het is belangrijk dat mensen weten waar ze aan beginnen.

 

Ook schoolleiders en P&O-ers van scholen in het voortgezet onderwijs kunnen op de website terecht. Het deel dat speciaal voor hen is bedoeld, bevat - naast CAO-achtige-achtergrondinformatie - veel praktische adviezen en tips over de begeleiding van aankomende leraren.

 

Ga voor meer informatie naar www.wordleraarinhetvo.nl

Centraal Bureau Quadraam

Bestuur en diensten

Saturnus 5

6922 LX Duiven

T 026 320 8800

 

 

ANBI inlichtingen