Afgelopen donderdag vond het door Quriuz georganiseerde event Kansen! plaats. Een middag in het teken van kansengelijkheid in het onderwijs, bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Léon Lucas, directeur van het Candea College, leidde de dag als dagvoorzitter.
Het event begon met een paneldiscussie onder leiding van Ilja Faber, rector van het Olympus College. Aan tafel zaten burgemeester Ahmed Marcouch, Melvin Kolf van Presikhaaf University, leerlingen Yousef Mekran en Aya Ouriaghli van het Olympus College en Ajantha Tempels, de ondersteuningscoördinator van de ISK Noord. Samen zochten ze naar antwoorden op een belangrijke vraag: "Wat kunnen we direct doen om iedereen gelijke kansen te bieden?" In Arnhem, in de wijk, op school, op de ISK? Want: "It takes a village to raise a child."
‘Misschien moet je iets lager mikken’
Na de paneldiscussie deelde Milio van de Kamp, universitair docent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek 'Misschien moet je iets lager mikken', zijn persoonlijke verhaal. De ervaringen van Milio maakten op iedereen veel indruk.
Prikkelende stellingen
De dag eindigde met een reeks groepsdiscussies aan de hand van prikkelende stellingen. De gesprekken werden geleid door gespreksleiders Dick van der Meer van stichting Leergeld Arnhem, Melvin Kolf, Ilse Blokland van de Q-highschool en Thijs Verbeek, coördinator Rijke Schooldag op 't Venster. Het resulteerden in levendige gesprekken.
Persoonlijke aandacht en vertrouwen
Zowel Milio van de Kamp als de deelnemers aan de paneldiscussie noemden als belangrijkste kansen voor het onderwijs: echt kijken naar leerlingen, met hen meedenken en in hen geloven. Als docent kan je het verschil maken in het tot bloei komen van een leerling.
« Terug naar overzicht